10 Haziran 2011 Cuma

Galata Perform


2003 yılında Yeşim Özsoy Gülan tarafından kurulmuştur. 2004 yılından beri aylık düzenli program çıkaran mekan, tiyatro, performans, serminer , söyleşi, atölye çalışmaları gibi çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Galata Perform, genç sanatçılara da çeşitli açılımlar sağlıyor.
Son zamanlarda tanık olduğumuz önemli projeleri arasında 6. Görünürlük Projesi yer alıyor.Bu proje Galata Kulesi ve civarında yaşayan,çalışan ya da mekan açan sanatçıların bu bölgeyle ve kendi aralarında iletişimini ve görünürlüğünü perçinlemek amacıyla oluşturulan bir proje.

2007 senesinden beri proje odaklı çalışılmakla beraber devam eden projeler arasında "Yeni Metin Yeni Tiyatro", "Performans Zamanı", "Görünürlük Projesi" ve "Yeni Ceno Müzikarma" yer almaktadır. Tiyatro grubunun ve mekânın başarılı projesi Yeni Metin Yeni Tiyatro'nun gelişmesiyle birlikte mekânda daha çok yeni yazar, yeni yönetmen ve yeni sanata açık bir atmosfer yaratmaya odaklanılmıştır. Bağımsız mekân pek çok yeni sanatçıyı ağırlamakla birlikte, giriş fiyatlarını pek yüksek tutmaktadır.

Seyirci alanı da dahil olmak üzere 4 metre genişliğinde ve yüksekliğinde 10 metre uzunluğunda bir sahnesi vardır.Projeler bu sahnede gerçekleştiriliyor.Sahnenin profesyonel standartlara uygun ses ve ışık sistemi var.Video için ise projeksiyon makinesi ve 175 – 200 cm ebatlarında store perde mevcut.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder